
커피미업에서 2025년 12월 12일부터 판매를 시작한
멕시코 라 페를라 (COE 1위 수상 농장) 버본 워시드
커피 정보와 드실 수 있는 로스터리 목록입니다.

2025년 12월에 입고된 멕시코 라 페를라 커피입니다.
2024년 멕시코 COE 1위에 올랐던 라 페를라 버본 워시드입니다.
이 곳은 또다른 COE 수상 농부인 에르네스토가 운영하는 핀카 파티마의 가족 농장입니다.
에르네스토는 비교적 고도가 낮은 파티마 외에 할아버지 대에서 가지고 있던 땅을 커피농장으로 변경하여 성장시켰고 결국 2024년에 멕시코 COE 워시드 부문에서 우승을 차지하며 그 가능성을 확신으로 만들어줬습니다.
유수의 게이샤를 제치고 90.74점이라는 높은 스코어로 우승을 차지하며 혜성과 같이 등장한 라 페를라입니다.버본이 가지고 있는 전형적인 높은 단맛과 밸런스가 극강의 모습을 보여주며 왜 1등이었는지 알 수 있게 해 줍니다.
수확량이 아직 많지 않아서 COE에서 소량만 출품했으나 2025년부터는 조금 더 생산이 가능한 상황으로 대부분의 커피를 커피미업이 가져왔습니다.
지난해 COE 우승했을 때 올라온 자료도 첨부합니다.
La Perla Farm is located in the iconic Coatepec basin, particularly in the mountainous region of Ixhuacan de los Reyes, Veracruz. The farm sits at an average altitude of 1500 meters above sea level and is situated in a coniferous forest dominated by oaks, pines, and fig trees. The climate is dry and cold, but there is a lot of fog, which adds moisture to the soil and coffee plants. La Perla Farm is a new beginning with a long history. This ranch belonged to my grandfather Ernesto, but it was not used for agricultural production until 2021, making it a virgin land with nutrient-rich soils. When it was decided that its vocation would be coffee, the focus was not only on production but also on research to discover new horizons in coffee quality. The farm covers an area of 35 hectares, of which only 10 are used for coffee production, with the rest serving as an ecological reserve. We mainly cultivate the Bourbon variety, but we also have some experimental varieties like Geisha, SL-28, and Pacamara. The farm borders a ravine where warm air rises and cold air descends, creating a very special microclimate. The 2023-2024 harvest was the first for this farm, and all the coffee was processed artisanally using different methods such as washed, honey, and natural processes. Surprisingly, we noticed that the washed process had a special delicacy but also a lot of character, which gave us the confidence to participate in the Cup of Excellence with this lot.
전 세계에서 이 커피를 드실 수 있는 곳은 많지 않습니다. 멕시코 커피에 대한 편견을 깰 수 있는 커피, 지금 한번 즐겨보세요.
멕시코 농장 등 자세한 산지 정보는 커피미업이 운영하는 유튜브 올라커피에서 확인할 수 있어요.
상품명 : Mexico La Perla
원산지 : 멕시코
지역 : 베라크루즈
고도 : 1,600 미터급
품종 : 버본
입고시기 : 2025년 12월
가공방식 : 워시드
수분 : TBC
밀도 : TBC
총량 : 250kg
프로파일 : Strong Sweetness, Orange Peel, Grapefruit, Red Apple, Lemongrass, Dark Chocolate, Complex

출처: https://coffeemeup.tistory.com/2374 [Coffee Me Up:티스토리]