커피미업에서 2025년 9월 26일부터 판매를 시작한
니카라과 Cup Of Excellence #1 게이샤 워시드
커피 정보와 드실 수 있는 로스터리 목록입니다.
컵오브엑셀런스 2025 니카라과 대회에서 우승한 커피입니다.
올해 커피미업은 니카라과에는 처음 방문하여 다양한 농장과 환경을 둘러보고 COE 행사에도 참가했습니다.
그곳에서 만난 사람들과 커피를 잊지못하고 당시 가장 마음에 들었던 커피인 라 에스페란사 게이샤 워시드를 COE에서 낙찰받아서 여러분들께 소개합니다.
농장주인 사무엘은 굉장히 낮은 고도인 1350미터에 게이샤를 심어서 폭발적인 향미와 산미를 가진 게이샤를 키워내는데 성공했습니다.
뛰어난 가공뿐 아니라 한 그루 한 그루의 나무를 소중하게 키우겠다는 마인드로 환상적인 한 해를 보냈고 그 결과 대회에서 압도적인 점수로 1위를 차지했습니다.
사무엘의 이야기와 이 농장의 소개는 아래 원문을 참고하세요.
I am Samuel Zavala and together with my family, we are the winners of the first place Cup of Excellence Nicaragua, washed category, I represent a family tradition that began with my grandfather 45 years ago. Finca La Esperanza is an experimental farm located in the municipality of Dipilto, Department of Nueva Segovia, its altitude ranges from 1200 to 1420 meters above sea level, a unique farm, with a different microclimate and a soil rich in nutrients, make this farm special. Finca La Esperanza consists of 10 hectares, 9 hectares in production in which we are developing exotic varieties such as Sidra, Geisha, Chiroso, bourbon Rosado, wush wush and of course the flagship varieties of Nicaragua Maracaturra and one hectare that we have used for forest conservation, being this place a resting and protection area for migratory birds. My father 20 years ago had the opportunity to win a first place together with other small producers in the area, with this same farm.
For this we use the Geisha variety of coffee, a Geisha brought directly from Panama and that in its first year of harvest has given us excellent results. This first place is the result of an arduous team work of all the personnel of this farm, from the seed that we selected to plant the lot, the agronomic management, the harvesting of coffee cherries, wet milling and processing, to the drying (on the farm). Our work philosophy is to always put God in first place and to know that work conquers all.
니카라과 농장 등 자세한 산지 정보는 커피미업이 운영하는 유튜브 올라커피에서 확인할 수 있어요.
상품명 : Nicaragua Cup of Excellence #1
원산지 : 니카라과
지역 : 세고비아
고도 : 1,350 미터급
품종 : 게이샤
입고시기 : 2025년 8월
가공방식 : 워시드
수분 : TBC
밀도 : TBC
총량 : 90kg
프로파일 : Jasmine, Orange, Tropical Fruit, Bergamot, Berries, Cranberry, Dried tropical fruits, Floral, Honey, Jasmine, Lemongrass, Mango, Nectarine, Peaches, Pine Apple, Raspberry, Spices, Stone fruits, Strawberry, Vanilla, White Grape
출처: https://coffeemeup.tistory.com/2374 [Coffee Me Up:티스토리]